20 квітня 2020

1.1. Посада "Кондитер 4-го розряду" відноситься до категорії "Робітники".



.








1.2. Кваліфікаційні вимоги - повна або базова загальна середня освіта.
 Професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації "кваліфікований робітник"
 за професією кондитера 4 розряду без вимог до стажу роботи або підвищення
 кваліфікації і стаж роботи за професією кондитера 3 розряду не менше 1 року
 та кваліфікаційна атестація на виробництві з присвоєнням 4 розряду. 
1.3. Знає та застосовує у діяльності:
      - асортимент, рецептури, технологію і режими виготовляння кексів, рулетів,
 печива, складних видів тортів і тістечок;
      - способи і техніку нанесення складного багатокольорового малюнка;
      - способи і техніку складання малюнка;
      - види сировини, що використовується для виготовляння кондитерських виробів;
      - правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання,
 виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду
, їх призначення та використання в технологічному процесі;
      - правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
 санітарії та особистої гігієни.
1.4. Кондитер 4-го розряду призначається на посаду та звільняється з посади
 наказом по організації (підприємству/організації).
1.5. Кондитер 4-го розряду підпорядковується безпосередньо _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .
1.6. Кондитер 4-го розряду керує роботою _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .
1.7. Кондитер 4-го розряду під час відсутності, заміщається особою, призначеною 
в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за 
належне виконання покладених на нього обов'язків.

2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки

2.1. Виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного 
асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної
 маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним
 розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними
 переходами тонів.
2.2. Здійснює фігурне нарізування випечених напівфабрикатів, формує, виготовляє
 деталі малюнка, оздоблень для тортів з шоколаду, крему, бізе.
2.3. Підбирає крем за кольорами, наносить малюнок.
2.4. Складає малюнок з різних дрібних та середніх деталей.
2.5. Візуально перевіряє суміщення кольорових елементів і деталей малюнка,
 а також ваги готових тортів і тістечок.
2.6. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його
 діяльності.
2.7. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього
 середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

3. Права

3.1. Кондитер 4-го розряду має право вживати дії для запобігання та усунення 
випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Кондитер 4-го розряду має право отримувати всі передбачені законодавством
 соціальні гарантії.
3.3. Кондитер 4-го розряду має право вимагати сприяння у виконанні своїх
 посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Кондитер 4-го розряду має право вимагати створення організаційно-технічних
 умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного
 обладнання та інвентарю.
3.5. Кондитер 4-го розряду має право знайомитися з проектами документів,
 що стосуються його діяльності.
3.6. Кондитер 4-го розряду має право запитувати і отримувати документи,
 матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків
 і розпоряджень керівництва.
3.7. Кондитер 4-го розряду має право підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Кондитер 4-го розряду має право повідомляти про виявлені в процесі своєї
 діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Кондитер 4-го розряду має право ознайомлюватися з документами, що
 визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості
 виконання посадових обов'язків.

4. Відповідальність

4.1. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за невиконання або несвоєчасне
 виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або)
 невикористання наданих прав.
4.2. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за недотримання правил
 внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої 
санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за розголошення інформації
 про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за невиконання або неналежне
 виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації 
(підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за правопорушення,
 скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним,
 кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за завдання матеріального
 збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним
 адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за неправомірне використання
 наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

5. Приклади робіт

5.1. Виготовляння, фарбування, розташування малюнків на кондитерських виробах;
 порціювання, нанесення візерунку; перевіряння ваги кондитерських виробів.















Д.З. Перевір  себе.
 Використовуй  можливість.


























































































































































































































































































































































Немає коментарів:

Дописати коментар