16 квітня 2020

Повторення  вивченого.
Страви  на  основі   желатину.
               Оскільки  желатин є неймовірно доступним та універсальним продуктом, його часто використовують у кулінарії для приготування страв із желейною консистенцією. У цій статті   я  зібрала  прості та смачні страви на основі желатину, які ви зможете приготувати у домашніх умовах.
На основі желатину можна приготувати чимало смачних страв, адже цей універсальний продукт складає чудову основу для багатьох кулінарних шедеврів. Існує чотири страви на основі желатину про які ми сьогодні вам розповімо.
Насправді желатин високо цінували ще багато років тому не тільки за його харчові властивості, але й за неймовірно високий вміст незамінних для організму амінокислот. У цій статті ми зібрали чотири прості у приготуванні солодкі страви на основі желатину. Повірте, за допомогою наших порад ви зможете легко та швидко приготувати вишуканні ресторанні десерти на власній кухні.

               Желейний  торт  з  
                    полуницями




                                             Перша страва, яку я  пропоную  вашій увазі – це торт на основі желатину, пісочного печива, свіжих полуниць та вершкового масла. Саме ця комбінація смаків зможе задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. До того ж, попри вишуканий вигляд, насправді цей десерт є неймовірно простим у приготуванні.


  •  Вода……………………………………………………………………….1000 г
  • 3/4 склянки цукрової …………………………………………………….… 30 г
  • 1 лист желатину з полуничним смаком………………………………. ..….15 г
  • 2 склянки сиру маскарпоне …………………………………………….є.500 г
  • 1 1/2 склянки жирних вершків для збивання …………...…………....300 г
  • 1 столова ложка апельсинової цедри…………………………………....… 10 г
  • 1 пакування пісочного печива з апельсиновим смаком ……………..200 г
  • 1 пакування натурального желатину без смаку…………………....……. ..15 г
  • 2 склянки свіжих полуниць, розрізаних навпіл………………….…….. ..250 г
  • 3/4 склянки розтопленого вершкового масла…………………….….. ..125 г
  • свіже листя м’яти


                                Технологія  приготування

  • Перш за все необхідно приготувати основу для желейного торта. Для цього помістіть пісочне печиво у стаціонарний блендер та збийте його до утворення однорідної порошкоподібної суміші.
  • Змішайте подрібнене печиво з розтопленим вершковим маслом.
  • Викладіть основу для торта у роз’ємну форму. Рівномірно розподіліть суміш по дну форми, щоб утворився гладенький та рівний корж.
  • Для приготування начинки перш за все необхідно збити сир маскарпоне разом з цукровою пудрою у глибокій посудині.
  • Коли цукор розчиниться, додайте до суміші кулінарні вершки та продовжуйте збивати до появи перших піків.
  • Додайте апельсинову цедру та натуральний желатин без смаку. Зверніть увагу, що желатин необхідно попередньо розчинити у теплій воді. Знову ретельно збийте начинку.
  • Вилийте готову сирну начинку на основу з печива та помістіть торт у холодильник на 30 хвилин.
  • Тим часом розчиніть полуничний желатин у 1 літрі гарячої води. Зачекайте, доки вода охолоне до кімнатної температури та обережно вилийте її зверху на охолоджений торт.
  • Викладіть на торт половинки свіжих полуниць таким чином, щоб вони повністю занурилися у желатинову суміш.
  • Помістіть торт у холодильник до повного застигання. Перед подачею неодмінно прикрасьте готовий десерт листям свіжої м’яти.








Немає коментарів:

Дописати коментар