.
1.2. Кваліфікаційні вимоги - повна або базова загальна середня освіта.
Професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації "кваліфікований робітник"
за професією кондитера 4 розряду без вимог до стажу роботи або підвищення
кваліфікації і стаж роботи за професією кондитера 3 розряду не менше 1 року
та кваліфікаційна атестація на виробництві з присвоєнням 4 розряду.
1.3. Знає та застосовує у діяльності:
- асортимент, рецептури, технологію і режими виготовляння кексів, рулетів,
- асортимент, рецептури, технологію і режими виготовляння кексів, рулетів,
печива, складних видів тортів і тістечок;
- способи і техніку нанесення складного багатокольорового малюнка;
- способи і техніку складання малюнка;
- види сировини, що використовується для виготовляння кондитерських виробів;
- правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання,
- способи і техніку нанесення складного багатокольорового малюнка;
- способи і техніку складання малюнка;
- види сировини, що використовується для виготовляння кондитерських виробів;
- правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання,
виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду
, їх призначення та використання в технологічному процесі;
- правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
- правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
санітарії та особистої гігієни.
1.4. Кондитер 4-го розряду призначається на посаду та звільняється з посади
наказом по організації (підприємству/організації).
1.5. Кондитер 4-го розряду підпорядковується безпосередньо _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .
1.6. Кондитер 4-го розряду керує роботою _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .
1.7. Кондитер 4-го розряду під час відсутності, заміщається особою, призначеною
в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за
належне виконання покладених на нього обов'язків.
2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки
2.1. Виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного
асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної
маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним
розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними
переходами тонів.
2.2. Здійснює фігурне нарізування випечених напівфабрикатів, формує, виготовляє
деталі малюнка, оздоблень для тортів з шоколаду, крему, бізе.
2.3. Підбирає крем за кольорами, наносить малюнок.
2.4. Складає малюнок з різних дрібних та середніх деталей.
2.5. Візуально перевіряє суміщення кольорових елементів і деталей малюнка,
а також ваги готових тортів і тістечок.
2.6. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його
діяльності.
2.7. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього
середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.
3. Права
3.1. Кондитер 4-го розряду має право вживати дії для запобігання та усунення
випадків будь-яких порушень або невідповідностей.
3.2. Кондитер 4-го розряду має право отримувати всі передбачені законодавством
соціальні гарантії.
3.3. Кондитер 4-го розряду має право вимагати сприяння у виконанні своїх
посадових обов'язків і здійсненні прав.
3.4. Кондитер 4-го розряду має право вимагати створення організаційно-технічних
умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного
обладнання та інвентарю.
3.5. Кондитер 4-го розряду має право знайомитися з проектами документів,
що стосуються його діяльності.
3.6. Кондитер 4-го розряду має право запитувати і отримувати документи,
матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків
і розпоряджень керівництва.
3.7. Кондитер 4-го розряду має право підвищувати свою професійну кваліфікацію.
3.8. Кондитер 4-го розряду має право повідомляти про виявлені в процесі своєї
діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.9. Кондитер 4-го розряду має право ознайомлюватися з документами, що
визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості
виконання посадових обов'язків.
4. Відповідальність
4.1. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за невиконання або несвоєчасне
виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або)
невикористання наданих прав.
4.2. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за недотримання правил
внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої
санітарії та протипожежного захисту.
4.3. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за розголошення інформації
про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.
4.4. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за невиконання або неналежне
виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації
(підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.
4.5. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за правопорушення,
скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним,
кримінальним та цивільним законодавством.
4.6. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за завдання матеріального
збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним
адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.
4.7. Кондитер 4-го розряду несе відповідальність за неправомірне використання
наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.
5. Приклади робіт
5.1. Виготовляння, фарбування, розташування малюнків на кондитерських виробах;
порціювання, нанесення візерунку; перевіряння ваги кондитерських виробів.
Д.З. Перевір себе.
Використовуй можливість.
Немає коментарів:
Дописати коментар