01 травня 2020

Оздоблення з шоколаду.

   Тема : Засвоєння прийомів і видів робіт під час виготовлення елементів оздоблення з шоколаду. Правила та послідовність оздоблення борошняних кондитерських виробів оздоблювальними напівфабрикатами.



Шоколад використовують для виготовлення об'ємних фігурок тварин, пташок, рослин, будиночків тощо. Для оздоблення поверхні тістечок і тортів також широко використовують барельєфні фігурки, шоколадні ошурки, тонкі штрихові малюнки — «вусики».
Перед використанням шоколад піддають спеціальній обробці — темперуванню. Для цього шоколад подрібнюють і повільно розі­грівають, перемішуючи, на водяній бані до температури 33— 34°С, потім охолоджують майже до затвердіння і знову у такий самий спосіб розігрівають до 33— 34°С. Темперований шоколад має біль­шу пластичність, ніж звичайний. Якщо шоколад має надто густу консистенцію, до нього додають масло какао або кокосове масло (не більше 10 %).

Перегляньте відео, як зробити оздоблення з шоколаду  В  ДОМАШНІХ  УМОВАХ.


Д.З.  Приготувати шоколадні  кульки.






Немає коментарів:

Дописати коментар