Урок . Приготування вагових (або поштучних) виробів з дріжджового опарного
тіста: баби ромової . Вихід, вимоги до якості готових виробів.
Технологіна карта
БУЛОЧКА
ВАНІЛЬНА
Технологія приготування
Готове
дріжджове опарне тісто сформувати в джгут і поділити на куски вагою 110 г.
Надати форму
кульок.
Викласти на
дека, змащені жиром, на відстані 8-10 сантиметрів одна від одної.
Поставити на вистоювання в тепле місце на 30-40 хвилин.
За 5 хвилин перед
випіканням вироби змастити яйцем.
Випікають при
температурі 220-230°С 15 хвилин
Характеристика готового виробу
Форма кругла.
Поверхня випукла, глянцева, без тріщин, притисків, надривів, горілих місць.
Колір світло - коричневий.
М'якуш пружний, дрібнопористий.
Смак і запах випеченого дріжджового тіста, ваніліну.
БАБА РОМОВА
Технологія приготування
Готове дріжджове опарне тісто
слабкої консистенції поділити на куски:
Маса Ромових баб, в г Маса тіста, в г
100 85
1000 365
1000 770
Ледь підкачують
в кульки і викладають в форми у вигляді усіченого
конуса з гладкою або гофрованою бічною поверхнею, змащені м'яким жиром, на 1/3 висоти.
Ставлять для вистоювання на 30-40
хвилин.
Випікають при 1200-220°C 25-60 хвилин (в залежності від маси
виробів).
Охолоджують, виймають з форм і
ставлять на дозрівання на 4-8 годин.
Звужену частину виробів
проколюють в кількох місцях до середини.
Просочують сиропом.
Звужену частину виробів занурюють
на 1/3 в розігріту до 40-45° рідку
помаду.
Характеристика готового виробу
Форма усіченого конуса з гофрованою бічною поверхнею.
Поверхня без тріщин, надривів, горілих місць.. Помада різнокольорова, суха,
блискуча, не відстає від виробу.
Колір кірочки світло-
коричневий, м'якушу - жовтий.
|
Три речі ніколи не повертаються назад - час, слово, можливість. Тому не втрачай часу, вибирай слова, не прогав можливість!
Немає коментарів:
Дописати коментар